Proiecte de case duplex

Daca mergi pe variante de proiecte de case duplex primul mare beneficiu este ca vei suporta un pret mai mic pentru teren, untilitati si vei avea mereu aproape o alta familie. Daca ai noroc de vecini buni, o parte din dezavantaje au disparut si te poti bucura impreuna cu ei de gradina si de spatiul verde din jurul casei. Poate faceti si o gradina de zarzavat impreuna.

In principiu exista doua variante de case duplex. Casa in oglinda, una langa alta sau spate in spate, si casa cu doua nivele, fiecare nivel ocupat de o familie.

Cele doua familii au in comun peretii casei conform proiectului de case pe verticala sau pe orizontala. Casele dulpex au cai de acces separate, casele fiind, in principiu complet separate, dar au in comun accesul la utilitati si, posibil calea de acces si terenul. In cazul spatiului verde si acesta se poate imparti si separa intre cei doi proprietari.

Avantaje clare la proiecte de casa duplex

Pretul pentru o casa duplex poate fi cu pana la 15% – 20% mai mic decat al unei case clasice, deoarece se folosesc materiale relativ mai putine, terenul este mai mic, deci costurile de realizare sunt mai mici.

Casa duplex te ajuta sa faci economie la utilitati deoarece spatiul de incalzit si luminat este mai mic, iar un perete este lipit de vecini, deci poti profita de adapostul si caldura provenita de la ei. Apropierea si impartirea unui spatiu cu alta familie iti asigura securitatea casei, cat timp esti plecat de acasa. In plus, operatiunea de udare a plantelor din gradina ta o poate face si vecinul.

Vizitați pagina noastră de proiecte case duplex, unde aveți la dispoziție +100 de proiecte case cu parter și etaj, pe suprafețe cuprinse între 260 mp și 750 mp, cu arhitectură clasică, contemporană, modernă, mediteraneeană sau de lux, ce pot fi construite cu cărămidă , clt sau framing.