Proiecte de casa cu etaj

O mare dilema a celor care au in plan sa-si faca o casa este daca sa mearga pe ideea de proiecte de casa cu etaj sau de casa fara etaj. Alegerea depinde de cateva elemente pe care trebuie sa le iei in calcul si care trebuie trecute la argumente pro sau contra atunci cand decizi daca mergi pe proiecte de casa cu etaj.

La argumentele pro trecem avantajele unui spatiu de locuit mai mare, un numar mai mare de camere si confortul pe care acestea le aduc. In plus solutia de proiecte de casa cu etaj este prima optiune atunci cand terenul pe care il ai la dispozite este mic si te obliga sa mergi pe verticala pentru a pastra si o bucatica de spatiu verde. Se poate compartimenta casa in doua planuri, spatiul de zi, la parter si spatiul de noapte/relaxare, la etaj.

În cazul structurilor portante, datorita etajului (sau din cauza etajului) compartimentarea parterului trebuie sa se incadreze in anumite date tehnice pentru a putea sustine, in conditii de siguranta, greutatea suplimentara a etajului. În cazul structurilor pe cadre din beton armat, copartimentarea parterrului se poate face chiar și pe structură metlică cu plăci din gips carton deoarece rezistența imobilului este pe stâlpi/grinzi/planșeu.Acestea sunt aproape toate avantajele pe care le au casele cu etaj.

Evident ca daca mergi pe ideea de proiecte de casa cu etaj, casa ta o sa fie mai fumoasa si mai impunatoare, iar valoarea de piata a casei o sa creasca in timp.

Eficienta acestor proiecte de casa cu etaj creste daca vei alege ca imobilul sa fie eficient energetic prin tamplarii si echipamente performante. Si, daca tot mergi pe proiecte de casa cu etaj, fa-i si garaj!

Vizitați pagina noastră de proiecte case pe un singur nivel,unde aveți la dispoziție +150 de proiecte case cu parter și etaj, pe suprafețe cuprinse între 160 mp și 1250 mp, cu arhitectură clasică, contemporană, modernă, mediteraneeană sau de lux, ce pot fi construite cu cărămidă , clt sau framing.