PLANIFICARE & PREȚURI

Indiferent dacă dorești construirea unei clădiri pentru cinci familii sau o clădire cu mai multe etaje, alegerea unui constructor este o decizie importantă care îți va afecta viața pe mai mulți ani, așa că vrem să îți dăm un răspuns sincer la întrebarea:

„Cât costă un bloc cu apartamente?”

Cel mai ieftin preț,nu este întotdeauna cel mai bun în raport cu realitatea!

Deoarece fiecare construcție este individuală, cu detalii personalizate,solicită o ofertă de preț în baza proiectului pe care îl ai deja sau programează o întâlnire, unde un specialist va fi la dispoziția ta, pentru a discuta despre cerințele tale și pentru a răspunde la orice întrebare preliminară pe care o poți avea despre produsele sau procesele noastre privind construcția unui bloc.

Constructii Blocuri

 

Principalele etape ale construcției unui bloc de apartamente

Suntem în colaborare cu arhitecții, inginerii, consultanții și subcontractanții locali pentru a răspunde cu succes provocărilor specifice fiecărui proiect rezidential de construcție personalizat la o scară largă . Stabilirea unui buget, realizarea unui program de construcție, înțelegerea procesului de autorizare și lucrul prin numeroasele decizii de proiectare sunt doar câteva dintre aspectele cheie ale colaborării noastre cu clienții noștri.

Etapa 1 – Alegerea terenului

Durata formalităților de achiziție: 30 zile. Odată ce știm cât de mare va fi imobilul, trebuie să găsim locul ideal unde să fie construit.În București|Ilfov și în localitățile din jurul acestora,oferta de terenuri este foarte variată,de la 50 Euro/mp până la 1500 Euro/mp.Alegerea locului ideal este critică deoarece trebuie să vă asigurați că vă oferă confortul dorit, pe termen lung.Ideal este să identificați o locație bine poziționată pentru un acces ușor la rețeaua de transport și implicit la punctele de interes (școli, zone comerciale, locul de muncă etc).

Etapa 2 – Aprobarea planului urbanistic zonal

Durata procedurilor administrative: 30 – 120 de zile în funcție de autoritățile locale. Acest certificat este absolut necesar pentru a ridica un bloc și este o formă oficială prin care administrația locală comunică elementele care caracterizează regimul juridic, economic şi tehnic al unui imobil, stabilite prin evidenţele existente şi documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului – spre exemplu: caracteristicile zonei în care se găseşte amplasamentul, cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite (înălţimea maximă a clădirii,procentul de teren ce poate fi ocupat de clădire, retragerile faţă de limita proprietăţii etc.) precum şi lista avizelor si acordurilor necesare în vederea autorizării executării lucrărilor de construcţie.

Etapa 3 – Geologie si topografie

Durata pentru alegerea celui care ca face studiul și executare: 8 – 30 zile. Studiul geologic este o examinare amănunțită a terenului unde va fi amplasată construcția în a determina natura solului oferind detalii importante proiectantului pentru calculul corect al structurii casei. Astfel, luându-se în considerare anumiți factori, se face o analiză cât mai precisă a fiecărui strat ce alcătuiește terenul de fundare, cu ajutorul unor relații matematice, iar în final se alege tipul de fundație cel mai potrivit.

Etapa 4 – Proiectare

Durata,definirea și realizarea proiectului: 30 zile. Proiectul casei este schița după care se ghidează constructorul, deci trebuie făcut cu o atenție foarte mare la detalii.Un amănunt greșit în proiect poate duce la erori de construcție pe care probabil că le veți regreta mult timp.

Veți avea nevoie de minim 6-8 întâlniri cu proiectantul pentru a definitiva proiectul și apoi încă cel puțin 10 zile pentru a primi proiectul în formă finală (în condițiile în care proiectantul nu este ocupat). Proiectul Tehnic al Construcției  este unul dintre documentele necesare în obținerea Autorizației de Construire, dar și pentru executarea lucrărilor propriu-zise. În încercarea de a economisi timp, acesta poate fi elaborat în paralel cu obținerea Certificatului de Urbanism. Proiectul Tehnic reprezintă documentația elaborată, la cererea clientului și în funcție de preferințele acestuia, de către persoane specializate și autorizate. Acesta este compus din două părți: partea scrisă și partea desenată. În dosarul Proiectului Tehnic sunt cuprinse toate informațiile necesare pentru executarea construcției. În partea desenată se regăsesc planuri de arhitectură, planuri de rezistență, schemele instalațiilor,detaliile realizării lucrărilor de construcție. În ceea ce privește partea scrisă, aceasta cuprinde memorii tehnice, calculul de dimensionare a elementelor structurale, documentația economică, documentația tehnologică, documentația pentru programarea lucrărilor și altele.Important de știut este faptul că pentru obținerea Autorizației de Construire nu este necesară depunerea Proiectului Tehnic în forma finală, ci doar a părților semnificative : memorii și planuri de arhitectură, memorii de rezistență și planuri de fundații cu detaliile de fundații, memorii de instalații și schemele instalațiilor. Acest set de documente se numește DTAC  – Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire.

Etapa 5 – Obținere avize

Durata procedurilor administrative: 30 – 60 zile. Odată ce avem proiectul, el trebuie avizat de administrația locală pentru a se asigura că este în concordanță cu reglementările în vigoare.Avizele se solicită la instituții specializate: deținătorii de rețele și utilități (gaze, apă, canalizare, curent electric, salubritate etc.),  Sănătatea Publică, Mediu, Protecția Civilă, Combaterea și Prevenirea Incendiilor, Rețeaua de Telefonie, Apele Române in cele din urma Inspectoratul de Stat pentru Construcții.

Etapa 6 – Obținerea autorizație de construcție

Durata procedurilor administrative: 30 zile. După ce am obținut toate avizele necesare, putem solicita autorizația de construcție pentru a putea demara execuția lucrării. Autorizația de Construire reprezintă cel mai important act pe care trebuie să îl obțineți. Prin intermediul acesteia este avizat proiectul și demararea santierului. Practic, fără aceasta nu pot începe lucrările efective de construire și toată alergătura și nervii pierduți au fost în zadar. Acte necesare pentru obținerea autorizației de construire:

⇒ Cerere tip pentru emiterea autorizației de construire ⇒ Certificatul de Urbanism ⇒ Acte care dovedesc dreptul de proprietate ⇒ Documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construcție Proiectul DTAC, care trebuie să conțină referatul de verificare a rezistenței – clădirii semnat și verificat în original – 2 exemplare; ⇒ Avizele și Acordurile de Amplasament specificate în Certificatul de Urbanism; ⇒ Chitanța care dovedește achitarea taxei pentru eliberarea Autorizației de Construire.

Termenul de eliberare al Autorizației de Construire este de 30 – 50 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii. În cazul în care dosarul este incomplet, acesta va fi restituit cu menționarea actelor lipsă. Așadar, pentru o bună gestionare a timpului este important să fiți foarte bine documentat. Valabilitatea Autorizației de Construire – Trebuie să mai cunoașteți în legătură cu această autorizație este faptul că are un termen de valabilitate de 1 an de zile de la data emiterii.

Așadar, sunteți obligat să demarați lucrările într-un interval de 12 luni de când ați obținut Autorizația de Construire.Dacă din diverse motive nu ați reușit acest lucru, la cerere, Autorizația de Construire se poate prelungi cu încă un an,cu minim 5 zile înainte de începerea lucrărilor de construcție aveți obligația să anunțați Primăria și Inspectoratul de Stat în Construcții. În caz contrar, începerea execuției lucrărilor se va considera data eliberării autorizației de construire și există posibilitatea ca aceasta să nu acopere întreaga durată de realizare a construcției, durată prevazută în Proiectul Tehnic.

Etapa 7 – Construcția la roșu

Construcția „la roșu” reprezintă construcția imobilului fără finisaje și fără partea exterioară a acoperișului, învelitoarea sau hidroizolația în cazul acoperișurilor terasate.În faza de roșu,sunt incluse organizarea de șantier, infrastructura imobilului, suprastructura imobilului, zidăria exterioară și interioară, finalizat la placa din beton armat peste ultimul nivel sau după caz, șarpanta din lemn cu astereala.

De asemenea, nu este realizată nici partea de instalațiile termice|sanitare|electrice,acestea fiind considerate finisaje. Execuția unui bloc la roșu cu amprenta la solde cca. 300 mp și suprafața desfășurată de 1500 mp pe 4 nivele poate fi cuprinsă între 15 săptâmâni în funcție de condițiile meteo și tehnice din locația șantierului.

Etapa 8 – Finisaje Interioare

Pereți interiori tencuiți și vopsiți în lavabil – Pardoseli pregătite pentru finisajul final – Uși de intrare metalice echipate cu sisteme de siguranță – Tâmplarie PVC 5- 7 camere, geam tripan – Instalații electrice cu prize și întrerupătoare montate – Alte instalații electrice, date, cablu tv, dotate cu aparataj (prize, întrerupătoare, interfon, termostat pentru reglarea temperaturii, precum și senzor de gaz) – Instalație de încălzire și apă-canal cu centrală termică individuală pe gaz în condensație, inclusiv calorifere – Circuite de încălzire îngropate din PPR – Balcoane placate cu gresie antiderapantă – Izolație interioară peste placa cu polistiren – Toate utilitățile sunt contorizate individual în exteriorul apartamentelor – Obiecte sanitare în baie (instalațiile sanitare sunt trase la poziție).

Etapa 9 – Finisaje Exterioare

Pereți integral din cărămidă de 30 cm grosime – Izolație exterioară din polistiren de 10 cm – Tâmplărie exterioară PVC, cu feronerie de calitate superioară – Placaj ceramic în casa scării – Terase finisate cu gresie de exterior antiderapantă – Balustrade metalice – Gresie de trafic intens la casa scării și holul de acces în imobil – Iluminat ambiental, iluminat casa scării; iluminat exterior cu becuri led – Sistem de supraveghere a perimetrului clădirii, acces în imobil și parcare – Trotuar perimetral al blocului placat cu dale prefabricate – Spații verzi cu plante ornamentale de exterior și gazon – Structura de rezistență – fundații, structura în cadre și planșe tip dală din beton armat – Regim de înălțime DP+9 etaje, respectiv DP+_ etaje _ Ascensoare cu capacitate a 6 persoane fiecare, greutate 630kg – Parcări exterioare / opțional – Spații comune finisate complet – Spațiu administrativ, rampă de acces pentru persoane cu dizabilități.

Casa ta – pentru tine

Ne mândrim cu munca noastră și înțelegem că este o colaborare interesantă și, uneori, emotionantă. Promisiunea noastră față de dumneavoastra este că va vom fi alaturi la fiecare pas, ajutându-va să navigati prin toate aspectele procesului de construcție. 

În cazul în care nu aveți proiectul imobilului, și doriti o ofertă completă personalizată, ce va include proiectare,autorizarea construcției,manopere și materiale pentru construirea blocului la roșu sau la cheie, atunci va trebui să ne trimiteți cât mai multe detalii referitoare la viitorul proiect cât și o schiță a terenului.

Acestea ne vor ajuta să ne facem o idee cât mai completă asupra a ceea ce vă doriți și pot fi trimise completând răspunsurile în formularul de contact.

După ce vom primi cerințele dvs,dacă va fi cazul, veți fi contactat de un architect din casa de proiectare, pentru a vă solicita detalii suplimentare.

CASA TA

PARTENERI SI FURNIZORI

CONTACTATI-NE

Aveți proiectul casei și căutați un constructor care deține logistica necesară și echipă specializată?
Casa Ta poate fi antreprenorul de care aveți nevoie!
Vă rugăm trimiteți-ne proiectul iar în cel mult 3 zile vom reveni cu o simulare de preț reală.
Contactați-ne fără nicio obligație și programați o întâlnire de consultanță!

  Poti alege fisiere multiple tinand tasta ctrl apasata

  Am primit solicitarea dumneavoastră și urmează să vă contactăm cât mai curând posibil.
  Vă mulțumim pentru încrederea acordată!
  ____

  Vă suntem alături în fiecare etapă a proiectului dvs.
  * Proiectare și autorizare
  * Execuție structură de rezistență
  * Materiale și echipamente
  * Finisaje și decorațiuni