Ne propunem o abordare sustenabilă în construcții, astfel că folosim la maximum experiența echipei noastre pentru a împinge limitele structurilor de lemn spre eficiență. Realizăm construcții a căror amprentă de carbon este deosebit de redusă. Utilizăm lemn certificat, din surse sigure, din păduri administrate responsabil.

Aceasta este traducerea respectului nostru pentru mediu și resurse. Lemnul este un material de viitor în domeniul structurilor, nu numai că este prietenos cu mediul, este si un material cu performanțe exceptionale. Astfel, lemnul este o alegere de notorietate în construcțiile pasive.

Alcătuiri eficiente termic

Până nu demult, lemnul era considerat un material termoizolant în sine. Odată cu noua clasă de exigențe în materie de eficiență termică impusă de construcțiile pasive, lemnul a început să fie utilizat în alcătuiri cu materiale cu o conductivitate termică și mai redusă. Cantitatea de caldura pierduta prin diverse materiale (transmisivitatea termica λ=W/mK).

Tehnologia TimberFrame ofera oportunitatea unor alcatuiri constructive cu performanțe termice foarte înalte deoarece utilizeaza in proportie de peste 95% materiale cu conductivitate termica mai mica decât λ=0,35W/mK. Prin comparație, conductivitatea termică a oțelului (un material prin care au loc pierderi termice importante) este de λ=54,00W/mK.

Sistemul constructiv pe care îl utilizăm permite eliminarea punților termice și performanțe globale ale sistemului de perete de U= 0.096 W/m2K. Sistemul de pereti are performanțe cu 36% mai înalte decât cele impuse de sistemul de certificare a construcțiilor pasive. Tododată, sistemul este compatibil cu toate normativele pe probleme de izolare termică din Europa.

Alcătuiri eficiente termic

Indiferent că lucram pe proiectul clientului sau proiectăm o alcătuire “in house”, oferim consultanța în alegerea materialelor, a tratamentelor si a procedeelor de fabricare corecte în așa fel încât să nu existe riscul formării condensului in subansamblele constructive. Erorile de conformare in orice tip de construcții pot conduce la formarea de colonii biologice, apariția fisurilor, a infiltrațiilor, sau la scaderea performanței termice. Pentru că ne dorim ca toate construcțiile noastre să fie păzite de acceste probleme, punem la dispozitia clienților noștri calcule însoțite de grafice personalizate care descriu comportamentul higrotermic.

Economia de material

Economia de material

Folosim metode calcul computerizat care permit eficientizarea consumului de material prin:

  • conformarea de structuri inteligente care la aceiași încărcare cu structuri convenționale folosesc mai puțin material;
  • preluarea forțelor prin rețete structurale calculate precis, permițând utilizarea modulelor de lemn uzuale chiar și pentru deschideri mari;
  • reducerea cantității de deșeuri rezultate până aproape de zero prin introducerea în programul de calcul a lungimilor de cherestea din
    stoc și alegerea lungimilor de taiere optime;
  • eliminarea factorului de eroare umana din procesul de tăiere prin generarea automată fișierelor pentru mașini

In productie, se utilizeaza sisteme de îmbinare moderne de la partenerii noștri MiTek si Rhotoblaas. Cu ajutorul lor asigurăm noduri structurale eficiente si o preluare coerentă a forțelor, astfel încât putem construi structuri performante cu minim de consum de lemn.

Lemnul este materialul de construcții cu cea mai scazută amprentă de carbon

Amprenta de carbon este cantitatea totală de gaze cu efect de seră, produse direct sau indirect, ca urmare a desfășurării acțiunilor
umane. Oamenii, produsele, chiar și evenimentele au o amprentă de carbon.

Amprenta de carbon a unei construcții este compusă din:

  • 1. Amprentă de carbon a acțiunilor de construire și a materiilor prime (de exemplu, pentru un bloc ceramic eficient termic, procesul tehnologic și, totodată, producția de gaze cu efect de seră, începe cu extragerea mecanizată a argilei, continuă cu transportul la locul de procesare, unde se asigură compoziția chimică optimă, apoi se formează caramida crudă prin extrudare. Urmează introducerea in cuptor la temperaturi înalte. Abia apoi, produsul se transportă în depozite și din depozite pe șantier. Pe santier amprenta de carbon continuă sa crească prin zidirea căramizii împreună cu mortarul aferent).
  • 2. Amprenta de carbon rezultată din utilizarea construcției pe întreg intervalul de exploatare (considerand exemplul unei locuințe, se produc gaze cu efect de seră pentru încalzirea acesteia, pentru a o ilumina, pentru a filtra, a încalzi si a pompa apa. Mai mult, trebuie luate in calcul toate intervențiile pe parcursul duratei de viața, ca schimbări de tâmplărie, schimbări de mobilier, toate accestea contribuind deopotrivă la creșterea amprentei de carbon a locuinței).
Lemnul este materialul de construcții cu cea mai scazută amprentă de carbon
Lemnul: un material natural, regenerabil și reutilizabil

Lemnul: un material natural, regenerabil și reutilizabil

Majoritatea resurselor care stau la baza materialelor de construcții sunt limitate, nu este și cazul lemnului. Lemnul este o resursa regenerabilă și atunci cand este administrată responsabil, utilizarea ei are un minim de impact asupra mediului. Utilizam doar lemn certificat, ceea ce înseamnă că lemnul provine din exploatații forestiere în care se plantează cel puțin cât se colectează. Astfel, pădurile planetei rămân intacte. Cu cât cererea de lemn este mai mare, cresc și pădurile cultivate. În procesul de creștere ele inmagazinează CO2 din atmosferă și contribuie la scăderea efectului de seră (și implicit a încălzirii globale).

Lemnul este un material reutilizabil, așa că în momentul desființării unei construcții din lemn se poate recupera materia primă si se poate utiliza în alte aplicații, de la noi edificii pâna la bunuri precum creioanele sau mobilierul. Atunci cand o construcție din lemn iși încheie ciclul de viață și materialele nu sunt reutilizate, masa lemnoasa se reintegrează în circuitul natural, ceea ce nu se întamplă cu materialele de sinteză (ex PVC).

Lemn ignifugat, cu Zero emisii de COV

Pentru că atunci când vorbim despre siguranță în exploatare noi credem că trebuie eliminat orice compromis, am gasit soluția pentru a trata ignifug lemnul fără emisii de compusi organici volatili. Dacă proiectul tău este aplicant pentru certificare de sustenabilitate, accest tip de tratament al lemnului va aduce puncte prețioase în evaluare.

Lemn ignifugat, cu Zero emisii de COV

Pe lângă montajul structurii din lemn Timber Frame, asigurăm opțional următoarele servicii complementare:

Optimizarea proiectului

Când vii la noi cu un proiect, echipa noastră îl analizează cu atenție, atât la nivel de ahitectură cât și la nivel de structură. Apoi iți prezintă toate metodele de optimizare în ceea ce privește calitatea, eficiența, costul și timpul de execuție.

Consultanță pentru structuri din lemn

Dacă în proiectul tău apar semne de întrebare atunci când se caută soluția structurală optimă, vino la Casa Ta și iți explicăm avanatajele și dezavantajele soluțiilor posibile, apoi te îndrumăm spre soluția care ți se potrivește cel mai bine.

Servicii post-producție

Pentru asistență pe perioada de exploatare a clădirii scrie-ne și un reprezentat Casa Ta te va suna în cel mai scurt timp.

Proiect la cheie

Împreună cu partenerii noștri, avem posibilitatea de a asigura toate etapele procesului – de la stadiul de idee și până la recepția construcției.

CÂT COSTĂ CASA TIMBER FRAME?

Această întrebare nu suportă un răspuns ușor și rapid, deoarece costul este puternic influențat de eficiența designului, echipamentele performante BMS (Building Management System) dar și tâmplăriile folosite.

Cu toate acestea, vă puteți aștepta să plătiți undeva între 190€ – 250€ / m2 de suprafață construită brută pentru structura unei case Timber frame. Acest lucru, la început, poate părea destul de piperat față de construcțiile clasice, dar vor exista economii făcute prin viteza de construcție și economia energiei dar mai ales, sănătatea dumneavoastră.

Un preț corect, real, pentru casa dvs Timber Frame, se poate furniza dacă ne puneți la dispoziție proiectul casei complet care să includă absolut toate informațiile necesare de tăiere CNC și fabricare. Dacă nu aveți un proiect în construirea unei case Timber Frame, atunci vă putem pune în contact cu arhitecți calificați în proiectarea caselor de acest tip, ce este un serviciu externalizat.

Pentru a obține oferta de preț, te rugăm să treci prin formularul de contact de mai jos.

CONTACTATI-NE

Aveți proiectul casei și căutați un constructor care deține logistica necesară și echipă specializată?
Casa Ta poate fi antreprenorul de care aveți nevoie!
Vă rugăm trimiteți-ne proiectul iar în cel mult 3 zile vom reveni cu o simulare de preț reală.
Contactați-ne fără nicio obligație și programați o întâlnire de consultanță!

Poti alege fisiere multiple tinand tasta ctrl apasata

Am primit solicitarea dumneavoastră și urmează să vă contactăm cât mai curând posibil.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată!
____

Vă suntem alături în fiecare etapă a proiectului dvs.
* Proiectare și autorizare
* Execuție structură de rezistență
* Materiale și echipamente
* Finisaje și decorațiuni

CASA TA

PARTENERI SI FURNIZORI