Construcție casă la roșu: manopere și materiale incluse

Casa la roșu – o etapa intermediară în construcția unui imobil

Construcția „la roșu” reprezintă construcția imobilului fără finisaje,instalații termice/electrice/sanitare/climatizare, fără partea exterioară a acoperișului – învelitoarea, sau fără termoizolație și hidroizolație în cazul acoperișurilor terasate. Denumirea vine de la culoarea cărămizii care nu este tencuită, însă denumirea se extinde și pentru constructii din beton și alte materiale. Este o etapa în care puteți trece cu brio prin serviciile noastre, având în vedere personalul calificat dar și logistica de care dispunem. Perioada de execuție a unei case la roșu cu suprafața construită desfășurată de 200 mp, este 60 de zile, în funcție de condițiile meteo și tehnice din locația șantierului.

Ce înseamnă casa la roșu ?

Casa la roșu,

presupune execuția fundației/infrastructura, ridicarea structurii de rezistenta,a zidurilor și a structurii acoperișului ce include săpături mecanizate, fier beton, cofraje, beton livrat cu cifa, zidărie,material lemnos. Nu are instalații termice/ sanitare/ electrice montate. Se poate discuta finalizarea acoperișului cu motajul învelitorii, dacă va exista un timp și dacă permite vremea. În ceea ce privește hidroizolațiile plus termoizolațiile, acestea ar trebui sa existe la nivelul fundației / infrastructurii, care se pot aplica la cerere.

Etapele finalizate ale unei case la rosu

Certificatul de urbanism, este cel care va stabili dacă terenul este potrivit pentru construcția unei case din punct de vedere tehnic.Construcția unei case la roșu, poate începe odata ce s-au obținut toate avizele și aprobările necesare, respectiv autorizația de construcție.Putem stabili împreună cu dirigintele de șantier caietul de sarcini/fazele determinante pe șantier, în baza proiectului de execuție, precum și unele termene limită pentru etapele cele mai importante ale construcției.

În acest sens, pentru o bună funcționare, Casa Ta va pune la dispoziția șantierului: personal calificat și specializat dar și inginer R.T.E. (responsabil tehnic cu execuția) și inginer C.Q. (responsabil cu calitatea construcției). Luând în considerare elementele fazei de proiectare vom stabili numarul de nivele, poziționarea casei prin inginer cadastru, materialele care vor fi folosite dar și compartimentarea acesteia.

Fundatia/Infrastructura

Fundatia/Infrastructura

Turnarea fundației este o etapă extrem de importantă în construcția unei case,practic aceasta este una dintre cele mai grele etape. Înainte de execuția plăcii de cota zero propriu-zisă, se va face săparea terenului conform cotelor din proiect. După care se trece la monatjul armăturilor din fier beton, montajul cofrajului, montarea conductelor de utilități și turnarea betonului pentru tlpă și grinzi. Echipele noastre se asigură tot timpul să nu existe abateri de la proiectul tehnic și toate aceste lucrări să fie făcute conform regulilor și schițelor stabilite împreună cu arhitectul. Urmează decofrarea, umplerea fundației cu pământ și pietriș, turnarea straturilor de termoizolare și hidroizolare și a plăcilor pentru fundație.

Suprastructura Casei

Zidăria este un proces mai simplu, dacă e să-l comparăm cu turnarea fundației. Se va alege materialul de construcție, de regulă casele de la noi sunt construite din bca sau cărămidă. Acestea sunt materiale durabile, care rezistă cu brio factorilor externi. Pereții casei vor fi ridicați conform proiectului tehnic dar numai după ce s-a realizat structura de rezistență. Aceasta este realizată din diverse elemente verticale (stâlpi și ziduri) și orizontale (planșee și grinzi). Cum structura va trebui să facă față greutății întregii case, dar și diferitelor fenomene precum seisme sau intemperii, procesul trebuie realizat cu mare atenție. Poate cel mai important element al structurii de rezistență este centura casei. Acesta este elementul care face legătura între fundație și zidurile verticale.

Zidirea peretilor
Turnarea planseelor dintre etaje

Turnarea planșeelor dintre etaje

In cazul structurilor portante,după finalizarea zidăriei urmează o altă etapă importantă în construcția casei dvs., turnarea stâlpilor,grinzilor și planșeelor dintre etaje. Pentru realizarea corectă a acestui proces se va trece prin urmatorii pași: 1. cofrarea cu sistem profesional Doka, 2. armarea cu fier beton, 3. turnarea de beton, ambele de cea mai buna calitate. Ca și în cazul celorlalte etape, echipa va lucra atent și va respecta întocmai proiectul. Sunt foarte importante, de exemplu, lungimile călăreților sau distanțele dintre barele de oțel care formeaza plasele de armare. După turnarea stâlpilor, grinzilor și planșeelor dintre etaje, urmează operațiunile de zidărie și șarpantă.

Ridicarea peretii despartitori de rezistenta

In cazul structurilor portante, pereții despărțitori de rezistență au rolul de a prelua și transmite încărcările ce acționează asupra lor, fără să pericliteze siguranța și integritatea clădirii. Pereții portanți pot fi executați din cărămida Cemacon, Wienerberger, sau bca Ytong, Celco. Principiul de bază este unul simplu. Greutatea clădirii este preluată de planșeele de beton care se sprijină pe ziduri, prin intermediul centurilor; la rândul lor, zidurile se sprijină pe fundații, iar acestea – pe pământ.

Scarile interioare - Astereală

În cazul scărilor interioare primul pas, și cel mai estențial, este măsurătoarea. Acest pas trebuie făcut cu mare acuratețe. Mai apoi, în functie de spațiul în care se va încadra scara, se va defini grinda longitudinală care va susține treptele. Aceasta poate avea diferite lungimi.

Pentru a călca natural pe treaptă se recomandă ca aceasta să aiba aproximativ 25cm lățime. Dimensiunea contra-treptei se va calcula în funcție de numărul de pași și de lungimea pantei, astfel încât să obțineți o cale de acces bine proporționată. Scara interioară poate fi realizată din diverse materiale precum metalul, cimentul sau lemnul.

După ce structura de rezistență a fost finalizată,în cazul caselor cu acoperiș din țiglă,urmează montajul șarpantei formată din grinzi de rășinoase prinsă cu piese metalice și învelite cu astereală/scânduri cu rol de susținere pentru învelitori.

Scarile interioare
Acoperisul

Acoperisul

Opțional, următoarea etapă în construirea unui acoperiș este reprezentată de tipul de învelitoare care va fi folosit pentru finalizarea acoperișului. Pe piață există diferite tipuri de țiglă: ceramică, metalică, beton.

În cazul în care nu ai nici proiectul casei, și dorești o ofertă completă personalizată ce va include:proiectare,autorizarea construcției, manopere și materiale pentru construirea casei la roșu,atunci va trebui să ne trimiteți cât mai multe detalii referitoare la viitorul proiect cât și o schiță a terenului,în formularul de contact.După ce vom primi cerințele tale, dacă va fi cazul, vei fi contactat de un architect din casa de proiectare, pentru solicita detalii suplimentare.

Pachetul de constructie la roșu – Prețul final va fi calculat în baza proiectului și cerințelor clientului beneficiar, ce vor fi ofertate iar după acceptul acesteia, stipulate în contractul dintre părți.

CONTACTATI-NE

Aveți proiectul casei și căutați un constructor care deține logistica necesară și echipă specializată?
Casa Ta poate fi antreprenorul de care aveți nevoie!
Vă rugăm trimiteți-ne proiectul iar în cel mult 3 zile vom reveni cu o simulare de preț reală.
Contactați-ne fără nicio obligație și programați o întâlnire de consultanță!

Poti alege fisiere multiple tinand tasta ctrl apasata

Am primit solicitarea dumneavoastră și urmează să vă contactăm cât mai curând posibil.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată!
____

Vă suntem alături în fiecare etapă a proiectului dvs.
* Proiectare și autorizare
* Execuție structură de rezistență
* Materiale și echipamente
* Finisaje și decorațiuni

CASA TA

PARTENERI SI FURNIZORI