Preț de construcție casă la roșu: manopere și materiale incluse

Casa la roșu – o etapa intermediară în construcția unui imobil

Construcția „la roșu” reprezintă construcția imobilului fără finisaje și fără partea exterioară a acoperișului, învelitoarea sau hidroizolația în cazul acoperișurilor terasate. Denumirea vine de la culoarea caramizii care nu este acoperita, insa denumirea se extinde si pentru constructii din beton sau alte materiale. Este o etapa in care poti trece cu brio prin serviciile noastre,avand in vedere personalul calificat dar si logistica de care dispunem. Perioada de executie a unei case la roșu cu suprafata de 200 mp, este 60 de zile, în funcție de condițiile meteo și tehnice din locația șantierului.

Ce înseamnă casa la roșu ?

Casa Ta la roșu presupune turnarea fundației, ridicarea structurii de rezistenta, a zidurilor și a structurii acoperișului. Nu are instalații termice/ sanitare/ electrice montate. Se poate discuta finalizarea acoperișului cu motajul invelitorii, dacă va exista un timp și daca permite vremea. În ceea ce privește hidroizolațiile plus termoizolațiile, acestea ar trebui sa existe la nivelul fundației-infrastructurii care se pot monta la cerere.

Etapele finalizate ale unei case la rosu

Construcția unei case la roșu, poate începe odata ce s-au obținut toate actele și aprobările necesare.Certificatul de urbanism, este cel care va stabili dacă terenul este potrivit pentru construcția unei case din punct de vedere tehnic și autorizația de construcție+împrejmuire. Putem stabili împreună cu dirigintele de șantier caietul de sarcini, precum și unele termene limită pentru etapele cele mai importante ale construcției.

În acest sens, Casa Ta va pune la dispoziția șantierului:personal calificat și specializat dar și inginer R.T.E. (responsabil tehnic cu execuția) și inginer C.Q. (responsabil cu calitatea construcției) pentru o bună funcționare a șantierului. Luând în considerare elementele fazei de proiectare vom stabili numarul de nivele, poziționarea casei, materialele care vor fi folosite dar și compartimentarea acesteia.

Organizare de șantier:

⇒Așezare rulota muncitorilor;

⇒Montaj magazia de scule,panou de șantier;

⇒Îndepărtarea stratului vegetal mecanizat;

⇒Trasare topografică stereo-tip a imobilului;

⇒Montaj balize de ghidaj și cota zero;

⇒Săpături mecanizate,manuale,taluzare.

Fundatia/Infrastructura

Fundatia/Infrastructura

Turnarea fundației este o etapă extrem de importantă în construcția unei case,practic aceasta este cea mai grea etapă. Înainte de turnarea fundației propriu-zisă se va face săparea terenului conform cotelor din proiect. După se trece la executarea armăturilor, montarea conductelor de utilități și turnarea betonului pentru grinzi. Este important să nu existe abateri de la proiectul tehnic și toate aceste lucrări să fie făcute conform regulilor și schițelor stabilite împreună cu arhitectul. Urmează decofrarea, umplerea fundației cu pământ și pietriș, turnarea straturilor de termoizolare și hidroizolare și a plăcilor pentru fundație.

Suprastructura Casei

Zidăria este un proces mai simplu, dacă e să-l comparăm cu turnarea fundației. Se va alege materialul de construcție, de regulă casele de la noi sunt construite din bca sau cărămidă. Acestea sunt materiale durabile, care rezistă cu brio factorilor externi. Pereții casei vor fi ridicați conform proiectului tehnic dar numai după ce s-a realizat structura de rezistență. Aceasta este realizată din diverse elemente verticale (stâlpi și ziduri) și orizontale (planșee și grinzi). Cum structura va trebui să facă față greutății întregii case, dar și diferitelor fenomene precum seisme sau intemperii, procesul trebuie realizat cu mare atenție. Poate cel mai important element al structurii de rezistență este centura casei. Acesta este elementul care face legătura între fundație și zidurile verticale.

Zidirea peretilor
Turnarea planseelor dintre etaje

Turnarea planșeelor dintre etaje

In cazul structurilor portante,dupa finalizarea zidariei urmeaza o alta etapa importanta in constructia casei tale, turnarea stalpilor,grinzilor si planseelor dintre etaje. Pentru realizarea corecta a acestui proces se vor urma urmatorii pasi: cofrarea cu sistem profesional Doka, armarea cu fier beton si turnarea de beton, ambele de cea mai buna calitate. Ca si in cazul celorlalte etape, echipa va lucra atent si va respecta intocmai proiectul. Sunt foarte importante, de exemplu, lungimile calaretilor sau distantele dintre barele de otel care formeaza plasele de armare. Dupa turnarea stalpilor,grinzilor si planseelor dintre etaje, este indicata o pauza de minim 18 zile pana sa fie continuate lucrarile de constructie.

Ridicarea peretii despartitori de rezistenta

In cazul structurilor portante, peretii despartitori de rezistenta au rolul de a prelua si transmite incarcarile ce actioneaza asupra lor, fara sa pericliteze siguranta si integritatea cladirii. Peretii portanti pot fi executati din caramida Cemacon, Wienerberger, sau bca Ytong, Celco. Principiul de baza este unul simplu. Greutatea cladirii este preluata de planseele de beton care se sprijina pe ziduri, prin intermediul centurilor; la randul lor, zidurile se sprijina pe fundatii, iar acestea – pe pamant.

Scarile interioare - Astereală

In cazul scarilor interioare primul pas, si cel mai estential, este masuratoarea. Acest pas trebuie facut cu mare acuratete. Mai apoi, in functie de spatiul in care se va incadra scara, se va defini grinda longitudinala care va sustine treptele. Aceasta poate avea diferite lungimi. Pentru a calca natural pe treapta se recomanda ca aceasta sa aiba aproximativ 25cm latime. Dimensiunea contratreptei se va calcula in functie de numarul de pasi si de lungimea pantei, astfel incat sa obtineti o cale de acces bine proportionata. Scara interioara poate fi realizata din diverse materiale precum metalul, cimentul sau lemnul.

După ce structura de rezistență a fost finalizată,în cazul caselor cu acoperiș din țiglă,urmează montajul șarpantei formată din grinzi de rășinoase prinsă cu piese metalice și învelite cu astereală/scânduri cu rol de susținere pentru învelitori.

Scarile interioare
Acoperisul

Acoperisul

Opțional, următoarea etapă în construirea unui acoperiș este reprezentată de tipul de învelitoare care va fi folosit pentru finalizarea acoperișului. Pe piață există diferite tipuri de țiglă: ceramică, metalică, beton.

În cazul în care nu ai nici proiectul casei, și dorești o ofertă completă personalizată ce va include:proiectare,autorizarea construcției, manopere și materiale pentru construirea casei la roșu,atunci va trebui să ne trimiteți cât mai multe detalii referitoare la viitorul proiect cât și o schiță a terenului,în formularul de contact.După ce vom primi cerințele tale, dacă va fi cazul, vei fi contactat de un architect din casa de proiectare, pentru solicita detalii suplimentare.

Pachetul de constructie la roșu – Prețul final va fi calculat în baza proiectului și cerințelor clientului beneficiar, ce vor fi stipulate în contractul dintre părți.

CONTACTATI-NE

Aveți proiectul casei și căutați un constructor care deține logistica necesară și echipă specializată?
Casa Ta poate fi antreprenorul de care aveți nevoie!
Vă rugăm trimiteți-ne proiectul iar în cel mult 3 zile vom reveni cu o simulare de preț reală.
Contactați-ne fără nicio obligație și programați o întâlnire de consultanță!

Am primit solicitarea dumneavoastră și urmează să vă contactăm cât mai curând posibil.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată!
____

Vă suntem alături în fiecare etapă a proiectului dvs.
* Proiectare și autorizare
* Execuție structură de rezistență
* Materiale și echipamente
* Finisaje și decorațiuni

CASA TA

PARTENERI SI FURNIZORI