Ce este CLT ?

Obiectivul nostru principal este „construirea cu lemn masiv” și credem în această metodă de construcție durabilă și eficientă din punct de vedere energetic atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat. Clădirea cu CLT aduce o contribuție importantă la protejarea climei și a mediului.

CLT este renumit pentru amprenta redusă de carbon, raportul rezistență-greutate, viteza și ușurința de construcție, care, teoretic, oferă o alternativă foarte tentantă pentru beneficarii care urmăresc o construcție rapidă și cu consum redus al energiei.

CLT este un produs de construcție din lemn masiv alcătuit din cel puțin trei panouri unice lipite dispuse în unghi drept unul față de celălalt. Din cinci straturi, CLT poate include și straturi medii (straturi transversale) fără lipire laterală îngustă, ce pota avea până la 2,95 × 16 m.

CLT este un produs de construcție omologat și testat,iar procesul său de producție este supus unor teste externe stricte ce asigură o construcție de înaltă calitate și sigură cu CLT.Procesul de producție optimist asigură faptul că materiile prime pentru producerea structurii CLT sunt utilizate în cel mai eficient mod.Sunt disponibile trei calități vizuale ale CLT:vizuale non-vizuale, vizuale industriale și vizuale de înaltă calitate.Non-vizuale este proiectat pentru a fi finisate suprafețele cu gips-carton , aquapanell, vizuale industriale și de înaltă calitate sunt destinate să fie lăsate expuse – de obicei pentru softuri expuse și de înaltă calitate pentru pereți.

Care sunt beneficiile CLT?

Precizia realizată în proiectarea panourilor este unul dintre principalele avantaje ale CLT. Acest lucru este realizat prin utilizarea de mașini de control numeric numeric (CNC) care taie panourile utilizând date din desene 3D CAD. Acestea sunt livrate apoi pe site și instalate de instalatorii CLT. Panourile sunt create cu un grad de acuratețe atât de înalt încât geamurile pentru ferestre pot fi comandate din desenele inițiale.

Construirea unei case folosind CLT este rapidă, curată, iar panourile sunt ușor de asamblat la fața locului. Compania noastră, estimează că o casă CLT cu trei dormitoare, două băi, un living, o bucătărie, două holuri, poate fi construită în cinci-opt zile.

Ca și în cazul oricărei metode fabricate, beneficiarul va trebui să se asigure că proprietatea,accesul către proprietate – terenul pe care urmează construcția casei CLT – poate oferi acces suficient pentru un camion articulat și o macara mobilă. Odată ce a fost instalată suprastructura CLT, vor trebui începute instalațiile, izolația exterioară a casei, finisajele.

Un alt avantaj al CLT este proiectul de infrastructură/fundație redus comparativ cu alte metode de construire,astfel încât să vă economisească timp și bani.În ceea ce privește calitățile estetice ale unei clădiri,dacă alegeți să lăsați expuse suprafața interioară a lemnului,veți obține un interior contemporan al lemnului, cu o calitate crescută a aerului. CLT facilitează de asemenea modificarea designului deoarece fiecare perete are un desen asociat.

Aplicatii CLT/KLH

Elementele CLT/KLH îndeplinesc toate criteriile de construcție solidă: Ele îndeplinesc cerințele de rezistență la foc ale ETA-06/0138, pot fi utilizate pentru sarcini portante și pentru a mări masa eficientă de depozitare termică a unei clădiri.

CLT/KLH – DQ PERETE

CLT/KLH – DQ PERETE

Elementele de perete CLT/KLH–DQ îndeplinesc în mod cert și în mod cert toate cerințele pentru statică, armare, protecție împotriva incendiilor și fizică a clădirilor.Pereții KLH–DQ pot fi utilizați pentru a construi clădiri cu energie redusă și cu energie pasivă. Datorită structurii lor permeabile și capacității lor de a atenua valorile de vârf ale umidității aerului din interior,construcția în KLH–DQ înseamnă o climatizare confortabilă și echilibrată a camerei și realizarea tuturor valorilor comune ale izolației termice.

CLT/KLH-DL PLANSEU

CLT/KLH–DL este potrivit pentru orice formă de acoperiș,este etanșă după o scurtă perioadă de timp și o suprafață vizibilă fină poate fi creată pe interior. Structurile de acoperiș CLT/KLH–DL îndeplinesc în mod sigur și sunet toate cerințele pentru statică,armare,protecție la foc și acustică.

KLH–DL oferă o izolație termică mare,stocând căldură în acest fel.Iarna ajută la crearea unei temperaturi încântătoare a încăperii calde,în timp ce în timpul verii oferă o protecție ideală împotriva supraîncălzirii clădirii (protecție termică în timpul verii).

CLT/KLH-DL PLANSEU
CLT/KLH – ACOPERISUL

CLT/KLH – ACOPERISUL

CLT/KLH–DL este potrivit pentru orice formă de acoperiș,este etanșă după o scurtă perioadă de timp și o suprafață vizibilă fină poate fi creată pe interior. Structurile de acoperiș CLT/KLH–DL îndeplinesc în mod sigur și sunet toate cerințele pentru statică,armare,protecție la foc și acustică.

KLH–DL oferă o izolație termică mare,stocând căldură în acest fel.Iarna ajută la crearea unei temperaturi încântătoare a încăperii calde,în timp ce în timpul verii oferă o protecție ideală împotriva supraîncălzirii clădirii (protecție termică în timpul verii).

REZISTENT SI USOR

În raport cu greutatea lor,plăcile lamelate din lemn sunt printre cele mai rezistente materialele de construcții.Greutatea redusă facilitează transportul și manipularea,prin urmare se optimizează costurile și energia implicată.Cu ajutorul instrumentelor standard de prelucrare a lemnului și fără a folosi echipamente grele și complexe,elementele pot fi îmbinate precum piesele unui puzzle.O bună pregătire câștigă jumatate din bătălie.

În domeniul prefabricatelor,pot fi livrate pe șantier pentru montaj, elemente adaptate cerințelor clienților. În fabrică, elementele de mari dimensiuni, pentru pereți și plafoane, pot fi finisate și consolidate indiferent de utilizare.

Acest lucru permite un timp scurt de livrare și o potrivire perfectă a plăcilor lamelate.Un exemplu concret: Pentru un proiect pilot în zona italiană a cutremurelor L’Aquila, au fost realizate la cheie în total 373 de unități rezidențiale. Timpul de construcție de numai 55 zile a unei clădiri cu trei etaje, a depășit toate așteptările arhitecților și a constructorilor.

 • Construcție masivă: izolare fonică foarte bună, proprietăți ignifuge, rezistență portantă, indice termic ridicat, durabilitate în timp.
 • Stabilitate dimensională: plăci multistratificate, încleiate transversal, dilatarea și contragerea plăcilor sunt nesemnificative.
 • Confort: temperatura suprafeței plăcilor lamelate este apropiată de temperatura camerei.
 • Timp scurt de construcție: se poate construi rapid și foarte rezistent.
 • Calitatea vizuală: specii de lemn – molid, larice, brad argintiu, zâmbru și duglas sunt oferite rindeluite, șlefuite și periate.
 • Mai mult spațiu: având în vedere grosimea redusă a construcției se câștigă spațiu util de locuit.
 • Protecție termică: proprietățile excelente de stocare a căldurii și de izolare protejează încăperile de supraîncălzirea în timpul verii, iar în timpul iernii împotriva pierderilor excesive de căldură. Predomină un flux de temperatură scăzută.
 • Siguranță la cutremur: dacă o clădire este construită într-o zonă seismică, îmbinarea elementelor individuale de perete se realizează cu șuruburi sau cuie, acestea acționează în cazul unui cutremur ca un amortizor de șocuri și reduc semnificativ forța seismică.

CÂT COSTĂ CASA CLT?

Această întrebare nu suportă un răspuns ușor și rapid,deoarece costul este puternic influențat de eficiența designului,echipamentele performante BMS (Building Management System) dar și tâmplăriile folosite.

Cu toate acestea, te poți aștepta să plătești pentru structura unei case cu parter și mansardă, de cca 210 m2 suprafața construită desfășurată, undeva la 310€/m2 ce include absolut toate materialele, iar pentru manopera de montaj undeva la 95€/m2. Acest lucru la început, poate părea mai piperat față de construcțiile clasice,dar vor exista economii făcute prin viteza de construcție și economia energiei dar mai ales, sănătatea ta și a familiei.

CÂT COSTĂ CASA CLT?

Credem cu tărie că structura CLT este materialul de construcție pentru un viitor durabil. CLT oferă multe avantaje față de materialele de construcție convenționale:

 • soldul pozitiv al CO 2
 • ecologic și durabilă
 • CLT este mai ușor decât betonul sau cărămida
 • bune proprietăți izolante
 • excelente caracteristici de siguranță la foc
 • timp scurt de setare, ușor de asamblat și nivel înalt de prefabricare
 • excelente proprietăți structurale și metoda de construcție uscată
 • cutremur-proof metoda de construcție
 • cu până la 10% mai mult spațiu de viață obținut prin utilizarea CLT
 • climă interioară confortabilă și sănătoasă

Un preț corect,real,pentru structura casei tale din CLT, se poate furniza dacă ne vei trimite proiectul casei complet care să includă absolut toate informațiile necesare de tăiere CNC și fabricare. Dacă nu ai un proiect în construirea unei case CLT, atunci te putem pune în contact cu arhitecți calificați în proiectarea caselor din CLT.

Pentru a obține oferta de preț, te rugăm să treci prin formularul de contact de mai jos.

CONTACTATI-NE

Aveți proiectul casei și căutați un constructor care deține logistica necesară și echipă specializată?
Casa Ta poate fi antreprenorul de care aveți nevoie!
Vă rugăm trimiteți-ne proiectul iar în cel mult 3 zile vom reveni cu o simulare de preț reală.
Contactați-ne fără nicio obligație și programați o întâlnire de consultanță!

Poti alege fisiere multiple tinand tasta ctrl apasata

Am primit solicitarea dumneavoastră și urmează să vă contactăm cât mai curând posibil.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată!
____

Vă suntem alături în fiecare etapă a proiectului dvs.
* Proiectare și autorizare
* Execuție structură de rezistență
* Materiale și echipamente
* Finisaje și decorațiuni

CASA TA

PARTENERI SI FURNIZORI