Beton celular autoclavizat YTONG

Beton celular autoclavizat YTONG

Povestea YTONG incepe in anul 1923 in Suedia, acolo unde Axel Eriksson, arhitect si cercetator la Institutul Regal de Tehnologie din Stocholm produce si apoi in 1924 inregistreaza patentul unui material extrem de poros, cu izolatie superioara si proprietati de rezistenta la foc. In 1929 incepe productia de de beton celular autoclavizat, iar in 1940 este creat numele YTONG, combinand denumirea localitatii in care se afla, Yxhult si denumirea suedeza pentru betonul celulat autoclavizat – Gasbetong. Ytong devine astfel prima marca inregistrata si cel mai vechi brand de materiale de constructii din lume.

 YTONG este prima marca inregistrata de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. 

Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Pe termen lung, fonoizolatia, rezistenta la foc, rezistenta termica si durabilitatea rezulta in confort, economie de bani si siguranta.

Sistemul constructiv Ytong este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. YTONG mai pune la dispozitia clientilor servicii de consiliere tehnica si practica din partea unui mester si transportul pe santier al materialelor.

Zidarie termoizolanta YTONG pentru pereti exteriori

YTONG A+ (D 0,4) – Zidarie exterioara termoizolanta

Aceasta gama prezinta excelente proprietati de izolare termica si difuzie la vapori care determina incadrarea peretelui in cea mai inalta clasa energetica. Ytong A+este solutia ideala de bloc de zidarie care nu necesita aplicarea unei termoizolatii suplimentare.  Produsele sunt disponibile in variantele nut-feder si plana cu locas de prindere. 

YTONG A+ se potriveste peretilor de inchidere monostrat, a peretilor nestructurali termoizolanti, eliminand necesitatea utilizarii termoizolarii suplimentare incepand cu grosimea de 30 cm.